Spread the love

כסוכנות שיווק, אחת השאלות הנפוצות ביותר שאנו שומעים מבעלי חנויות מסחר אלקטרוני היא "איך אנחנו יודעים שמסעות הפרסום שלנו בתשלום באמת עובדים?"

התשובה הקצרה: עמידה באמות מידה שונות ב-ROAS, CPA ו-LTV.

אבל אלה הם רק KPI של רמת פני השטח.

לדעת אילו מדדים באמת חשובים (וממי אתה יכול להתעלם) יעזור לך לקבל החלטות מושכלות לגבי היכן להשקיע את הזמן והמשאבים המוגבלים שלך.

רשימה זו מתארת את 7 מדדי הפרסום בתשלום והמתמטיקה החשובים ביותר מאחורי כל אחד מהם.

בואו נצלול פנימה…

מדד חיוני מס' 1: שיעור המרות (CR)
למה זה חשוב: שיעור המרה מודד את אחוז המבקרים באתר שמבצעים פעולה רצויה, כגון ביצוע רכישה או הרשמה לניוזלטר. מדד זה עוזר לזהות בעיות בחוויית המשתמש או בעיצוב האתר שעלולות לגרום למבקרים לנטוש את העגלות שלהם או לעזוב את האתר שלך מבלי לבצע כל פעולה.
המתמטיקה: שיעור המרה = (מספר המרות / מספר מבקרים באתר) x 100
דוגמה: אם 100 מבקרים באתר ביצעו רכישה, והמספר הכולל של מבקרים באתר היה 1,000, שיעור ההמרה יהיה 10%.
אמות מידה בתעשייה: שיעור ההמרה הממוצע הוא בסביבות 2-3%, אך אתרים עם הביצועים הטובים ביותר יכולים להגיע עד 5-10%.
מדד חיוני מס' 2: ערך חיים (LTV)
למה זה חשוב: LTV מודד את סך ההכנסות שיצר לקוח במהלך חייו. ערך גבוה יותר לכל החיים של לקוח פירושו שלקוח נוטה יותר לבצע רכישות חוזרות ולקדם את המותג שלך בפני אחרים.
המתמטיקה: LTV = (ערך רכישה ממוצע x תדירות רכישה) x תוחלת חיי הלקוח.
דוגמה: אם ללקוח יש ערך חיים של 500$, ועלה 100$ לרכוש את הלקוח, אז יחס ה-LTV ל-CAC הוא 5:1.
אמות מידה בתעשייה: אמת המידה עבור LTV היא לפחות פי 3 מעלות רכישת הלקוח.
מדד חיוני מס' 3: יחס יעילות שיווק (MER)
למה זה חשוב: MER מודד את האפקטיביות של קמפיינים שיווקיים במונחים של החזר על ההשקעה (ROI). זה עוזר למשווקים לזהות אילו מסעות פרסום הם הכי משתלמים ויש להם את הפוטנציאל הגדול ביותר להפוך להשקעות רווחיות.
המתמטיקה: MER = הכנסה מקמפיין שיווקי / עלות קמפיין שיווקי.
דוגמה: קמפיין שיווקי הניב הכנסות של 10,000 דולר ועלה 2,000 דולר להפעלתו, ה-MER עבור הקמפיין הוא 5.
מדדי תעשייה: אין אמת מידה ספציפית ל-MER, אך משווקים שואפים למקסם את החזר ה-ROI על מאמצי השיווק שלהם, וכתוצאה מכך להגדלת הרווחים ולשיפור קשרי הלקוחות.
מדד חיוני מס' 4: החזר על הוצאות פרסום (ROAS)
למה זה חשוב: החזר על הוצאות פרסום מודד את האפקטיביות של מסעות פרסום בתשלום ומסייע באופטימיזציה של הוצאות פרסום ושיפור ההחזר על ההשקעה.
המתמטיקה: החזר על הוצאות פרסום = הכנסה שנוצרה מפרסום / הוצאה על מודעות
דוגמה: אם מותג הוציא $1,000 בפרסום ויצר הכנסה של $2,000, יחס ההחזר על הוצאות פרסום הוא 2:1
מדדי תעשייה: אמת המידה עבור החזר על הוצאות פרסום הוא יחס של לפחות 1:1, כלומר על כל דולר שהוצא על פרסום, המותג מייצר לפחות דולר אחד בהכנסה. עם זאת, לעסקים עם ביצועים מובילים במסחר אלקטרוני יש בדרך כלל החזר על הוצאות פרסום של 3:1 עד 4:1
מדד חיוני מס' 5: שיעור קליקים (CTR)
למה זה חשוב: שיעור הקליקים מודד את אחוז המבקרים באתר שלוחצים על קישור ספציפי או קריאה לפעולה. שיעור קליקים גבוה יותר יכול להצביע על כך שהמודעות שלך מושכות ורלוונטיות לקהל היעד שלך, בעוד ששיעור קליקים נמוך עשוי להצביע על כך שהמודעות שלך אינן מהדהדות עם הקהל שלך.
המתמטיקה: שיעור קליקים = (קליקים / הופעות) x 100
דוגמה: אם היו 1,000 הופעות של מודעות ו-20 קליקים, שיעור הקליקים יהיה 2%.
אמות מידה בתעשייה: המדד לשיעור הקליקים הוא בסביבות 2-3% עבור מודעות לתצוגה ו-1-2% עבור מודעות חיפוש, אך למודעות בעלות הביצועים הטובים ביותר שיעורים גבוהים של 5-10%.
מדד חיוני מס' 6: שיעור יציאה מדף כניסה (BR)
למה זה חשוב: שיעור היציאה מדף הכניסה מודד את אחוז המבקרים באתר שלך שעוזבים לאחר צפייה בדף אחד בלבד, נותן אינדיקציה למידת העניין והיעילות של התוכן שלך בשמירה על משתמשים באתר שלך. שיעור יציאה מדף כניסה גבוה יותר יכול להצביע על כך שמשהו לא בסדר באתר שלך, כגון זמן טעינה איטי, ניווט מבלבל או תוכן לא רלוונטי.
המתמטיקה: שיעור יציאה מדף הכניסה = (מספר הפעלות של עמוד בודד / מספר הפעלות הכולל) x 100
דוגמה: אם 100 מבקרים נחתו באתר שלך ו-80 מהם עוזבים לאחר צפייה בדף אחד בלבד, אזי שיעור היציאה מדף הכניסה יהיה 80%.
אמות מידה בתעשייה: שיעור הנטישה הממוצע עבור כל האתרים הוא בסביבות 40-60%, אך הוא יכול להשתנות. שיעור מתחת ל-30% נחשב נמוך, ושיעור מעל 70% נחשב גבוה
מדד חיוני מס' 7: אחוז המכירות מערוץ פרסום בתשלום
למה זה חשוב: זה מודד את תקינותה של תוכנית פרסום יעילה בתשלום, ועוזר לזהות אילו ערוצי רשתות מודעות הם הרווחיים ביותר וצריכים לקבל יותר השקעה.
המתמטיקה: % מהמכירות מערוץ מודעות בתשלום = הכנסה שנוצרה ממכירות דרך ערוץ שיווק ספציפי חלקי סך ההכנסה
הדוגמה: אם החברה שלך מייצרת 100,000 $ לחודש בהכנסות הכוללות, ומכירות המודעות שלך בתשלום הן 20,000 $, אזי אחוז ההכנסות שלך ממודעות הוא 20%
אמות מידה בתעשייה: אנו ממליצים (ובדרך כלל רואים את האופטימיזציה ביותר) לחנויות Ecomm יש לפחות 30-40% מההכנסות המגיעות מפרסום בתשלום

סיכום הנקודות העיקריות עבור מדדי פרסום בתשלום
על ידי מעקב אחר מדדי ביצועים מרכזיים אלה, העסק שלך יכול להבין טוב יותר אילו מסעות פרסום עובדים הכי טוב עבור החנות שלך ואילו צריך להתאים או לבטל. בנוסף, מעקב אחר האפקטיביות של מסעות פרסום לאורך זמן יכול לעזור לך לזהות דפוסים בהתנהגות הלקוחות שלך ולקבל החלטות מושכלות יותר לגבי היכן למקד את המאמצים שלך בעתיד.